Att skriva resedagbok.

Inlägget gjort

“ Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller”

– Ibn Battuta, The Travels of Ibn Battutah

Att skriva loggbok under en resa till sjöss känns för många båtentusiaster som en självklarhet, men det kanske inte känns lika självklart för alla att skriva resedagbok när man är iväg på semester. Idag när många bloggar, twittrar och “facebookar”, så dokumenteras våra äventyr på nätet på ett annat sätt än tidigare, men finns informationen kvar? Var börjar man leta när barnen frågar om semestern på Gotland ett visst år eller långresan som familjen gjorde i Asien när de var små?

 

Lika roligt som jag tycker att det är att gå igenom en gammal loggbok för att se vilka öar i Stockholms skärgård som jag och mina systrar sprungit runt på när vi var små, lika roligt är det att ta fram de få, men dock, resedagböcker som vi har skrivit under vår familjs resor och äventyr. De är litet kantstötta med spår av både kaffe, glass och saltvatten, men de innehåller ganska mycket roligt som har försvunnit ur minnet.

 

Vi har bjudit in gästbloggare från olika delar av världen som kommer skriva om roliga saker man kan göra med sina barn i just deras land, stad eller ort. Är du en “storyteller” och vill vara med och bidra eller känner du någon annan som har lust att skriva om bra tips från sin ort, så hör av dig till info@inthepocketbaby.com.

 

Stay tuned!

 

Hälsningar

Team IN THE POCKET BABY

Resebloggare i farten!

Inlägget gjort

Katarina Söderberg är en svensk resebloggare med många års erfarenhet av att både bo utomlands och att resa till jordens alla hörn. På hennes blogg Kattas Betraktelser, kan man hämta både inspiration och tips inför kommande resor. Att det finns ett stort intresse även för fotografering, mat, vin och hönshållning går inte att ta miste på!

 

Katarina har även startat och driver Adlawan Elementary School i Bohol, Filippinerna. Mer information om det fantastiska projektet finns också i hennes blogg. Vi på IN THE POCKET BABY är glada över att ha kunnat lämna ett bidrag som har gått till skoluniformer till barnen. Det är obligatoriskt med skoluniform för  filippinska barn och alla familjer har inte råd med den extra kostnaden.

När Katarina inte är ute och reser, så tillbringar hon sin tid i de norra delarna av Sverige. De här härliga bilderna tog Katarina i skärgården utanför Piteå i vintras.

 

 

Mer inspiration för resor och äventyr hittar man hos Svenska Resebloggar, Sveriges största reseportal. Här finns det t.ex. många resebloggare som har bra tips om man skall resa med barn.

Möt vår spanska partner TEOYLEO!

Inlägget gjort

Låt oss introducera our spanska partner TEOYLEO!

Varumärket TEOYLEO från Zaragoza, är känt för sin coola design och sina häftiga och färgglada mönster. De specialanpassar  produkter som barnvagnar, åkpåsar, väskor/skötväskor, napphållare och annat med sina egna lösningar och mönster. TEOYLEO har även en fysisk butik i Zaragoza, och därifrån sköter de också sin webshop. Förutom sina egna produkter, så har de handplockat ett antal andra leverantörers varor som säljs både i butiken och webshoppen. Vi är naturligtvis otroligt glada och stolta över att  TEOYLEO har valt att ha med vår barnsits i sitt sortiment under flera år nu.

Naomi & Eva at TEOYLEO says:

”We’ve been loving the super comfy and useful fabric high chairs for many years now, and so do our clients! We love Families-on-the-go, and our clients love useful products that make their lives easier”.

Vi på IN THE POCKET BABY gillar verkligen TEOYLEOs färgglada och uppfinningsrika mönster och speciellt den med de mexikanska döskallarna  – Rock n´ Roll!

Om du är i Zaragoza, passa på och besök deras butik!